Meer informatie

Sinds 2005 in Hoorn

Wij, Peter Schaper en Tim Knol, zijn muziekliefhebbers in de breedste zin van het woord en willen dit graag uitdragen naar zoveel mogelijk mensen. U kent het verschijnsel waarschijnlijk zelf ook wel, je hoort muziek van een bepaalde soort, raakt eraan verslingert en wil dan graag dat ook andere mensen naar deze muziek gaan luisteren, om ook te kunnen genieten van wat je zelf zo goed vindt.

De ene keer wordt je mening gedeeld, de andere keer niet. Je praat erover, gaat je erin verdiepen en in sommige gevallen ga je de muziek(proberen te)spelen met je bandje of er samen met andere mensen naar luisteren. Kortom, muziek houdt mensen over de hele wereld bezig en speelt bij velen een belangrijke rol.

Inmiddels is PeTiCantus een stichting waar ook Christiaan Mulder van Het Huis Verloren bestuurslid van is. Ons streven is om regelmatig singer/songwriters en/of bandjes, op kleinschalig niveau en binnen een intieme sfeer, op te laten treden en zodoende mensen “live” te laten genieten van muziek die nog gemaakt en uitgevoerd wordt zonder al te veel commerciële belangen.

Inmiddels hebben al vele muzikanten uit binnen en buitenland kunnen ervaren hoe het is om bij PeTiCantus te spelen. Jim Byrnes and The Sojourners, Chip Taylor, Po’ Girl, Kevn Kinney, Adam Carroll, Stephen Bruton,Tim Easton, JP den Tex,Michael de Jong, JW Roy, The California Honeydrops, Israel Nash Gripka, Elliott Brood, The Deslondes, Richmond Fontaine en Andre Manuel (om er maar een paar te noemen) hebben met het muziekminnende publiek genoten van de akoestiek en de sfeer die Het Huis Verloren biedt tijdens de concerten.

Als we het over een intieme sfeer hebben is Het Huis Verloren in Hoorn de zaal bij uitstek om onze activiteiten in plaats te laten vinden. De familie Mulder, uitbaters van deze sfeervolle accommodatie die bol staat van de rijke Hoornse historie, werkt vol enthousiasme mee aan alle concerten die we organiseren. Ze zijn zeer wel bereid de zaal beschikbaar te stellen en ons te ondersteunen bij de organisatie van vele muzikale activiteiten.

PeTiCantus hoopt je regelmatig te begroeten in Het Huis Verloren en je te kunnen laten genieten van heel veel spannende, verrassende, leuke, interessante en spontane muzikale gebeurtenissen.

Met muzikale groet,
PeTiCantus

Peter Schaper, Tim Knol en Christiaan Mulder