Bas legende Ney Conceiçao 4Tet – Brazilian Jazz

Braziliaanse bassist Ney Conceição, woonachtig in Rio de Janeiro, staat bekend als een van de meest virtuoze en smaakmakende muzikanten van het moment in Brazilië. Hij heeft met alle grote namen van de Braziliaanse muziek samengewerkt, waaronder João Bosco, Djavan, Caetano Veloso, Airto Moreira, João Donato, Gilberto Gil, Yamandu Costa, e.v.a. Behaalde met deze keur aan artiesten diverse Grammy’s. Internationaal is hij het meest bekend geworden door zijn jarenlange samenwerking met artiest João Bosco, met wie hij in Nederland jaar in jaar uit het Bimhuis en het North Sea Jazz Festival aandeed.

De laatste jaren focust Ney zich op een solo carriére, zowel in Brazilië als in Europa. Ney is een opvallende podiumverschijning met een aanstekelijke energie en een charismatische rol als bandleider, en staat in Brazilië bekend als een echte autoriteit op bass-gebied. Hij presenteert zijn eigen werk, Brazilian Jazz, inmiddels al in de vorm van 5 cd’s en 3 DVD’s. In 2015 vormde hij een “European 4tet” , waarmee al diverse keren door Europa getourd werd. Dit 4tet bestaat verder uit Ruud Breuls op trompet (solist WDR bigband), Hans Vroomans op piano (Metropool orkest) en Mark de Jong op drums (side-man bij vele groepen). In 2019 presenteren zij zich opnieuw met een tour langs de belangrijkste jazzpodia.

Ney Conceiçao – bas
Hans Vroomans – piano
Ruud Breuls – trompet
Mark de Jong – drums

Entree €12,50

HANS VROOMANS heeft klassiek Piano gestudeerd in Den Haag  en Jazz piano in Rotterdam en New York. Hij deed zijn eerste orkestervaringen op bij de orkesten van Rob Madna, John Clayton en het Europese jazz orkest ‘Eurojazz’.

Hans heeft naast zijn werk bij het Metropole Orkest een druk bestaan als docent aan het Conservatorium van Amsterdam en als freelancer, en is een veel gevraagd musicus, zowel in de studio’s als op het podium. Hans heeft diverse cd’s uit onder eigen naam, de meest recente is een trio cd getiteld ‘L.O.V.E.’.

RUUD BREULS studeerde in 1988 af aan het Conservatorium van Amsterdam (voorheen het Hilversums Conservatorium). Hij won in datzelfde jaar de Wessel Ilcken prijs te Loosdrecht. Sinds 1990 is hij als docent jazz-trompet verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Hij nam inmiddels al vele producties op met o.a. Bob Brookmeyer, Vince Mendoza, Jim McNeely, Mike Abene, Mike Stern, Bob Mintzer, Joe Lovano, Jeff Beal, Kenny Barron, Ronny Cuber en Bill Holman. Ook maakte Ruud deel uit van de ‘Stylus Horns’, de viermans blazerssectie met o.a. Wim Both, die op de CD’s van bekende Nederlandse artiesten speelt (o.a. Marco Borsato, René Froger, Gordon en Lee Towers).

Momenteel is Ruud werkzaam in de WDR Big Band in Duitsland.