Ben Bedford

Zaal open om 20:00 uur – aanvang concert 20:45 uur

De uit Springfield, Illinois afkomstige singer-songwriter BEN BEDFORD schetst in zijn songs intrigerende beelden van zijn Amerikaanse medebewoners, hun overwinningen en hun strijd. Spannend, eerlijk maar nooit sentimenteel. Bedford richt zich in zijn muzikale portretten direct tot de luisteraar en in een paar regels maakt hij hem of haar de essentie van de persoon in de song duidelijk

Ben Bedford has proven himself to be a truly inspired and talented storyteller… meent Arthur Wood in het Engelse tijdschrift Maverick. Als song-writer past Ben Bedford in de traditie van helden als Bill Morrisey en Woody Guthrie. Een stijl waarin individuen optreden in een typisch Amerikaans decor. Bedford is echte zoon van het Amerikaanse Heartland die tekstueel met een ‘oude ziel’ vaak diep in de klassieke Amerikaanse literatuur inspiratie zoekt.

De invloedrijke radioman Rich Warren plaatste Ben Bedford in 2010 op zijn lijst van de “50 most significant Folk singer-songwriters of the past 50 years”. Een lijst waarop Ben de eer deelt met iconen als Bob Dylan, Townes Van Zandt, Anais Mitchell en John Prine.

een aanrader voor liefhebbers van mooie melancholieke luisterliedjes met prachtige filosofische teksten. (Realrootscafé.nl )

Materiaal, waarmee hij zo in de voetsporen kan van gerenommeerde collegae als een John Prine, een Gordon Lightfoot, een Bob Dylan, een Woody Guthrie en een Bill Morrissey. Maar ook in die van één van de grootste Amerikaanse schrijvers ooit, te weten John Steinbeck. (Ctrlatcountry.be)

Luister hier naar twee songs van elk van de 4 Ben Bedford albums

https://soundcloud.com/cavalier-musicmanagement/sets/ben-bedford-two-from-each  ]