Cale Tyson met band – support Wieb Zigtema

Vrijdag 26 mei – Cale Tyson & Band – support Wieb Zigtema – zaal open om 20:00 uur – aanvang 20:45 uur – entree € 16,50 (incl. reserveringskosten)

Wieb Zigtema & Jan van der Smit

Na de succesvolle re-release van The Rousers-a Treat of new Beat op het Concerto-label december 2016, komt zanger-gitarist Wieb Zigtema nu met The Years, een akoestisch mini-album, 10 nummers met een totale tijdsduur van nog geen 23 minuten. Geproduceerd door  Jeroen Tenty en opgenomen in de Mi5studios in Hoorn, met medewerking van Tim Knol, Jan van der Smit, Erik Lensink en natuurlijk Jeroen Tenty.

Noordhollandse Dagbladen-**** Recensie Fred Hoogendoorn:  Dit acoustische soloalbum duurt 23 minuten, maar he, wat doet tijd ertoe als de muziek die stil laat staan…..”The Years”  is 1 van de mooiste liedjes uit de rijke muzikale carriere van singer songwriter Wieb Zigtema….en luister naar “Further from love”: 1 minuut gekooide schoonheid, gestolde melancholie….

Cale Tyson & Band

Jongemannen met oude zielen, ze zijn er in 2016 in overvloed. Als ze muziek maken kiezen ze vaak voor country: een muziekstijl met een lange voorgeschiedenis. Denk aan Daniel Romano en Pokey LaFarge, die beiden uit een tijdmachine lijken te komen.

Ook Cale Tyson, een Texaan van ergens in de 20, lijkt al veel langer op aarde rond te zweven. Hij oogt als de verloren gewaande broer van Townes Van Zandt of Gram Parsons. Met die mannen deelt hij een karaktervolle knappe kop en een voorliefde voor fraaie, witte cowboyhoeden.

Gelukkig kleeft er ook iets van het muzikale talent van bovengenoemde heren aan Carl Tyson. Op zijn laatste album “Careless Soul” schudt hij de countryliedjes achteloos uit zijn mouw, maar heeft ze ook nog eens subliem opgenomen. In de beroemde FAME-studio in Muscles Shoals (waar onder meer Aretha Franklin en Wilson Pickett eerder hun liedjes inzongen) voegde hij broeierige soulblazers aan zijn ouderwets snikkende countrystem. Het levert een album op dat de vele Americana liefhebbers vast zal doen opveren.