Geannuleerd HAKIM op z’n best (vanaf 2 jaar)

Geannulleerd

 

In de nieuwe voorstelling Mijn held zoekt Hakim een spannende communicatie via het filmdoek. Altijd al heeft Hakim zijn (jonge) publiek verrast met vondsten en onverwachte wendingen, nu gaat het om een filmische voorstelling, waarin de oude held uit zijn jeugd Zaabout een rol speelt. Maar Hakim gaat ook een spannende interactie aan over de helden uit de levens van kinderen en ouders zelf.

We laten Hakim aan het woord:

…de voorstelling die ik voor ogen heb is een ode aan de grote clown Zaabout omdat ik door hem theater en film ben gaan maken.

Als Zaabout kwam optreden in mijn geboortedorp in Algerije werd het altijd feest! Hij was de beste clown ter wereld. Al zijn sketches staan in mijn hoofd gegrift. Jaren later ben ik via Parijs in Nederland terecht gekomen, waar ik een carriére kon opbouwen. Maar Zaabout ben ik nooit vergeten.

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd om op te treden in Algerije, o.a. in mijn geboortedorp. Ik kwam op het idee om Zaabout te betrekken bij mijn voorstelling. Maar veel mensen wisten niet wie hij was en de mensen die zich hem wel herinnerden wisten waar hij was. Toch vond ik hem bij een treinstation, achter een tafeltje met pinda’s en snoepjes, geen schaduw meer van de grote Zaabout die hij ooit was. Ik heb hem kunnen overhalen om samen op te treden. De zaal stond op zijn kop! Ouderen herkenden de oude Zaabout weer, kinderen waren meteen fan.