James McMurtry & Band – UITVERKOCHT!!!!

UITVERKOCHT!!!!!

Vrijdagavond 10 februari – James McMurtry & Band – zaal open om 20:00 uur – aanvang 20:45 uur – entree € 16,50 ( incl. reserveringskosten)

James McMurtry debuteerde in 1989 met ‘Too Long in the Wasteland’, als protégé van John Mellencamp, die de plaat destijds ook producete. Sindsdien wordt de Texaanse zanger in één adem genoemd met collega’s als Steve Earle, John Prine, Billy Joe Shaver, John Hiatt en Warren Zevon, allemaal begenadigde muzikale verhalenvertellers die wars zijn van sentiment en voor wie schoonheid en tragiek dicht bij elkaar liggen.

Zijn stijl blijft herkenbaar uit duizenden, en maakt hem tot een van de belangrijkste representanten die Texas bezit. De rauwheid, de humor en het cynisme, je vindt het allemaal terug in de muziek en het bijbehorende inlevingsvermogen van James McMurtry. En wanneer je door de buitenkant prikt blijkt dat hij niets anders is dan een zachtaardige persoon, die op zoek is naar warmte en genegenheid.

Hij komt naar Hoorn met zijn fantastische begeleidingsband “The Heartless Bastards”. What’s in a name? Hartverscheurend gaat het worden en het mag uniek worden genoemd dat deze man met zijn band bij PeTiCantus op visite komt. Voor de liefhebbers niet te missen!