Lea Kliphuis met band

Zondagmiddag 18 december – Lea Kliphuis met band – zaal open om 15:00 uur – aanvang 16:00 uur – entree € 12,50 ( incl. reserveringskosten)

In april van dit jaar was ze, samen met Eric van Dijsseldonk, al bij ons op visite op ons festival “A Small Town Music Walk”. Dit smaakte naar meer en daarom komt ze nu terug met haar fantastische band bestaande uit Eric van Dijsseldonk, Marien Dorleijn, Finn Kuyning en natuurlijk Lea zelf.

Begin 2016 verscheen haar tweede album – The World Owes Me Nothing – en werd unaniem en terecht zeer positief ontvangen. Beïnvloed door platen als Raising Sand van Robert Plant en Alison Kraus maar ook Sea Changes van Beck. Het geluid van favorieten als Lucinda Williams, Bruce Springsteen, Carole King en Ryan Adams is eveneens terug te horen op het album.

Optimistischer en opgetogener dan het vorige album en een volgende stap in het beginnende oeuvre van een getalenteerde zangeres, gitariste en songschrijfster.

De wereld mag Lea Kliphuis dan niks verschuldigd zijn, na het beluisteren van haar nieuwe album zal menigeen toch het gevoel krijgen haar enige bewondering of dank verschuldigd te zijn. Lea vertolkt een uniek geluid in de Nederlandse muziek en “The World Owes Me Nothing” bevestigd die status.