Maaike den Dunnen – Inner Space- Hot House Hoorn, Lost into Jazz

13 december 

zaal open 20:00 aanvang 21:00 uur

vvk € 15,= aan de deur €17,50

De van oorsprong Vlaardingse Maaike den Dunnen, laat zich het beste omschrijven als een nieuwsgierige muzikant. Ze studeerde jazz-zang aan twee conservatoria (Rotterdam en Graz, Oostenrijk) en ontwikkelde zich daarbij tot zangeres, componiste, arrangeur, pianiste en bandleider. En dat voor een vrouw die als kind begon met de klassieke cello…

De ontdekkingstocht zette zich voort: in verschillende landen werkte ze samen met topmusici zoals Dena DeRose (USA), Peter Herbolzheimer (Duitsland) en Bosko Petrovic (Kroatië). Ze stond op het North Sea Jazz Festival tijdens de finale van de European Jazz Competition (2011), won als enige Europeaan twee eervolle vermeldingen in het Downbeat Magazine (USA, 2011) en vertegenwoordigde Nederland in het European Jazz Orchestra (2009). Zo verwierf ze internationale bekendheid voordat er ook maar een cd of video aan te pas kwam.

Met het album ‘Arrival’ maakt de in Rotterdam woonachtige Maaike (29) nu haar officiële debuut. Een album met vooral eigen composities en arrangementen, dat ze in Oostenrijk opnam met een internationale all-star bezetting. Haar quintet bestaat uit o.a. Renato Chicco – de pianist van Jon Hendricks & Company – en Mario Gonzi – de drummer van het European Art Farmer Quintet.

Alex Simu – tenorsax / klarinet,
Timothy Banchet – piano,
Thomas Pol – bas
Maaike den Dunnen – vocals