Niemand zeggen

Niemand zeggen

Optreden van de muziek- en poëziegroep ‘Achterom’

in ‘Het Huis Verloren’ 

Zondag 12 maart 16.00 uur. Zaal open 15.30 uur.

Het leven kent talrijke geheimen: grote geheimen, kleine geheimen, valse geheimen, onoplosbare geheimen. En niet de minste van alle: het leven zelf als geheim, als mysterie. Het mysterie van de liefde, van de hoop, van leven en dood.

In muziek, beeld en poëzie speelt Achterom ermee in hun nieuwe programma ‘Niemand zeggen’, waarin ze zich onder andere lieten inspireren door deze woorden van Dietrich Bonhoeffer:

Geheim betekent niet eenvoudig iets niet weten. Niet de verste ster is het grootste geheim. In tegendeel: hoe dichter iets ons nadert, hoe beter we iets weten, hoe geheimzinniger het voor ons wordt. Niet de verste mens is het grootste geheim, maar de meest nabije. En zijn geheim wordt niet kleiner naarmate we meer van hem weten, nee, hoe dichter bij hoe meer geheim. En geen dieper geheim dan twee mensen die elkaar zo dicht naderen dat ze van elkaar houden.

Achterom: vier vrienden met liefde voor teksten en muziek

‘Achterom’ bestaat uit vier mannen, vier vrienden die van muziek en teksten houden en daar met elkaar verschrikkelijk veel plezier in hebben.
– Hans van der Laan: fluit, saxofoon, zang

– Henk Engel: zang, gitaar

– Henk van Meegen: piano

– Jan Tulp: accordeon, zang, gitaar

 

 

 

 

 

 

Zondag 12 maart 16.00 uur bent u welkom in ‘Het Huis Verloren’ Kerkstraat 10b te Hoorn om met hen de geheimen van het leven door te nemen.

Entree: er zal een bijdrage worden gevraagd na afloop. Naar vermogen en genieten van en door ieder.