Raad van Toezicht – Hot House Hoorn, Lost into Jazz

De Raad van Toezicht is een negenkoppige band die wordt geroemd als een van de hipste bands in de Nederlandse jazzscene. Negen speelse, maar solide muzikanten combineren hun ideeën en invloeden tot hedendaagse jazz. Dit jonge collectief schrijft zijn eigen frisse en delicate originals ergens tussen jazz, funk, hiphop en rock. De kleurrijke bezetting van instrumenten wordt optimaal benut, hun muziek bevat sterke grooves uit de hele wereld en intense improvisaties.
De Raad van Toezicht brak in 2016 door met een reeks optredens op grote festivals als Amersfoort Jazz, Jazz in Duketown, Jazz International Rotterdam en het North Sea Jazz Festival. De muziek is samengesteld uit de uiteenlopende invloeden van de leden, van rock tot Afrikaanse muziek, latin en zelfs westerse muziek. Toch blijven jazz en funk de belangrijkste ingrediënten waar de band zijn spontaniteit en aanstekelijk sterke grooves vandaan haalt.

Het album “De Raad” werd in april 2017 uitgebracht, gevolgd door een uitgebreide club- en festivaltournee in Nederland, met optredens op Transition Festival, Paradox, Noorderslag en So What’s Next. Het album en de live shows leverden geweldige recensies op en met regelmaat volgden er optredens bij het Nederlandse radioprogramma NPO Soul & Jazz.