Session Americana

Zondagmiddag 23 oktober – Session Americana – zaal open om 15:00 uur – aanvang 16:00 uur – entree € 16,50 ( incl.reserveringskosten)

Session Americana: de muzikale benadering van Ierse kroegmuziek vertaald naar Americana. De beste illustratie van deze bewering is het bekijken/beluisteren van de video’s op de site van deze te gekke band uit Boston.

Zes muzikanten om de ronde tafel, één microfoon. Iemand zet in en de anderen vallen bij. Viool, mandoline, gitaar, basgitaar, veldorgel, mondharmonica. Simpel maar zo mooi en effectief, slagwerk en accordeon verzorgen begeleiding of pakken de hoofdrol.

Werkervaring heren musici: The The!, Patty Griffin, Aimee Mann, J Geils band, Peter Wolf en Buffalo Tom, om er maar een paar te noemen.

Vergis u niet, dit is geen “old time band”. Songs, de meeste van eigen hand, in een setting waarin risico niet wordt geschuwd. De band klinkt als een lentebries, ook al spelen ze bij ons in het najaar, en bestaat uit: Ray Cavanaugh, Billy Beard, Dinty Child, Jim Fitting, John Bistline en Jefferson Hamer.