Springtime Confusion & Raw Medicine

foto jet

Springtime Confusion & Raw Medicine

30 November

zaal open 20:00

aanvang 21:00

entree € 10,=

De nieuwe band van Dirk Vermeij – Rudy Englebert – Arthur Bont
In plaats van op hun lauweren te rusten, weten de mannen van RAW MEDICINE intussen een stevig aantal bezoekers te trekken met een eigen repertoire, met hier en daar een knipoog naar hun verleden.
De band kwam halverwege 2017 flink in het nieuws op social media vanwege de hernieuwde samenwerking tussen Dirk Vermeij, Rudy Englebert en Arthur Bont. De eerste optredens volgden elkaar in rap tempo op, en de recensies liegen er tot op de dag van vandaag niet om.
“Dacht je dat Rock & Roll dood was?
Nee hoor, die is springlevend!
Het heet alleen nu anders:
Het heet nu RAW MEDICINE”
De rijke historie van Raw Medicine’s bandleden omvat o.a. Vitesse, Herman Brood, Wild Romance, Paris Dandies, Louisiana Radio en Mick Taylor.
Raw Medicine speelt dampende rock & roll met passie en power die je ouderwets bij de strot grijpt: just what the doctor ordered!
 
https://www.facebook.com/events/211893722858363/?ti=cl
 
Springtime Confusion:
 
Springtime Confusion is een initiatief van drummer Bas de Vries. De groep dankt zijn naam aan een van de vele nummers die de band Vitesse heeft opgenomen. Deze band – die destijds werd gezien als de beste live act in Nederland – loopt als een rode draad door het leven van De Vries. Vooral oprichter en drummer Herman van Boeyen heeft hem geïnspireerd; hij stond begin jaren 80 te boek als de beste en snelste drummer die we in Nederland kenden. Om die reden besloot De Vries recentelijk dat het tijd werd om een Vitesse-tributeband te starten.
 
Vitesse is in 1975 opgericht door Herman van Boeyen en Herman Brood. In diverse bezettingen behaalde de band veel lp- en singlesuccessen. IJzersterke lp’s als Out in the Country (1978), Rock invader (1979), Good News (1981), Live in Germany (1982) en Incomplete Works (1982) bestormden de hitlijsten, evenals de  singles Rock and roll band (1979), Whole lot of travellin’ (1979), On the Run (1980), Rosalyn (1982), Good Lookin’ (1982) en Julia (1983). In 1994 besluit Van Boeyen een punt te zetten achter Vitesse.
 
Voor Springtime Confusion heeft De Vries exact het drumstel van Van Boeyen van begin jaren 80 nagebouwd, inclusief het rek met Simmons pads! Met z’n drieën weten de mannen het Vitesse-geluid op een geweldige manier te evenaren en zetten zij een show neer op een absoluut topniveau, die klaar is voor de Nederlandse podia. De band richt zich vooral op de jaren 1978 – 1983, de periode waarin Vitesse waanzinnig populair was. In een set van ruim een uur neemt Springtime Confusion het publiek mee terug in de tijd en komen alle hits voorbij!
 
Na een succesvolle voorjaarstour in 2017 nu terug met nieuwe bezetting.
 
Line up:
 
Bas de Vries – Drums, Roland Peters van Neijenhof – Guitar & Lead Vocals, Johnny Dooms – Bass & Vocals, Harald Ivangh – Guitar & Lead Vocals.