The Cactus Blossoms UITVERKOCHT

UITVERKOCHT

Donderdagavond 26 januari – The Cactus Blossoms – zaal open om 20:00 uur – aanvang 20:45 uur – entree € 16,50 ( incl. reserveringskosten)

Laat 100 muziekliefhebbers luisteren naar The Cactus Blossoms en laat ze na afloop één naam noemen. Bijna zeker dat er minstens 90 met The Everly Brothers op de proppen zullen komen en waarschijnlijk zijn het er 99.

The Cactus Blossoms laten zich  beïnvloeden door rock ’n roll, folk en country uit de late jaren 50 en vroege jaren 60 en vertrouwen voor een belangrijk deel op de prachtig bij elkaar passende stemmen van de broers Jack Torrey en Page Burkum.
Jack Torrey en Page Burkum zijn beiden gezegend met een prachtige stem, maar wanneer de stemmen van de twee samenvloeien in wonderschone harmonieën gebeurt er iets; net zoals er iets gebeurde wanneer Phil en Don Everly samen zongen.
Bij een rondje Spotify kom je meer dan eens uit bij een verzamelaar van The Everly Brothers en en is het verbazingwekkend dat dit soort muziek eigenlijk niet meer gemaakt wordt. Die verwondering kan in het vervolg achterwege blijven, want The Cactus Blossoms doen oude tijden herleven.

The Everly Brothers zijn ongetwijfeld de belangrijkste inspiratiebron geweest voor de Amerikaanse broers, maar zij laten ook invloeden van onder andere Hank Williams, Roy Orbison, Johnny Cash en Buddy Holly horen.
Met al deze invloeden en een voorliefde voor stokoude rock ’n roll en country zijn The Cactus Blossoms ver verwijderd van de gemiddelde hedendaagse roots muzikant, het laatste album You’re Dreaming blijkt volstrekt tijdloos en door de hoge kwaliteit van de instrumentatie, de productie en de vocalen ook nog eens een waardig alternatief voor al het moois uit het verleden.