The Felice Brothers – Horse Thief Geannuleerd!!!!

Door ziekte van Ian Felice is de Europese tour van The Felice Brothers in zijn geheel geannuleerd. Alle mensen die kaarten hebben gereserveerd en betaald ontvangen hun geld terug of kunnen kiezen voor een ander concert

Melancholieke Americana van The Felice Brothers – zaal open om 20:00 uur – aanvang 20:30 uur – entree € 17,50

Het verhaal van de broers Simone, James en Ian Felice begint in de Hudson vallei, de landelijke omgeving van New York. Hier trekt Bob Dylan zich eind jaren 60 terug en neemt hij – met The Band – The Basement Tapes op. Je zou kunnen zeggen dat de americana van The Felice Brothers klinkt zoals de hoes van The Basement Tapes eruitziet: losjes, sympathiek rammelend en een tikkeltje oubollig. Het is… een mengsel van folk, country, rock en soul dat zich dichter bevindt bij de soundtrack van O Brother, Where Art Thou? dan bij experimentele genregenoten als Wilco. De geest van Dylan en The Band waart ook rond op hun laatste album ( juni 2016), het zelfgeproduceerde, op een boerderij opgenomen “Life In The Dark”. Al is het maar door het aangenaam nasale stemgeluid van Ian Felice. Daarmee bezingt hij voornamelijk ‘klein’ Amerikaans leed, zoals misschien nog wel het mooist tot uiting komt in het hartverscheurende “Sell The House”.

Special Guests – Horse Thief

Horse Thief is een jonge band uit Oklahoma City met een dromerige prairierock sound. Hun demo kwam op het bureau terecht van de manager van Flaming Lips, die ze meteen onzer zijn hoede nam.