WEET JE NOG WEL… TONY NEEF, MAAIKE WIDDERSHOVEN, RUUD BOS

Maaike Widdershoven, Tony Neef en Ruud Bos vormen een hartverwarmend trio dat het publiek met hun programma een onvergetelijke avond bezorgt. Een ode aan het Nederlandse cultuurgoed met tijdloze liedjes en verhalen uit hun rijke beroepsleven.

Een feest der herkenning met nummers van onder anderen Robert Long, Wim Sonneveld, Annie M.G. Schmidt, Frans Halsema en Toon Hermans; terwijl André Hazes, Karin Bloemen en Vader Abraham zeker niet zullen ontbreken.

Cast: Ruud Bos, Maaike Widdershoven, Tony Neef

 

Tony Neef werd bekend in 1996 door zijn vertolking van de rol van Chris in de musical Miss Saigon.
Daarvoor was hij te zien in Jeans en Evita en vervolgens speelde hij rollen waaronder Billy Flynn in Chicago, Thomas Andrews in Titanic, DJ Monty in Saturday Night Fever, Oscar Lindquist in Sweet Charity, Jean Valjean in Les Miserables, Oliver Warbucks in Annie, Max Dettweiler in The Sound of Music, Wim Sonneveld in Sonneveld de musical en Lumière in de voorstelling Beuaty and Beast.
Voor de rollen van Oscar Lindquist in Sweet Charity en Wim Sonneveld in Sonneveld de musical werd Tony genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol.

Op het gebied van Kleinkunst voelt Tony zich ook op z’n gemak. Hij schitterde in het veelgeprezen Telkens Weer het Dorp, een hommage aan de tekstdichter Friso Wiegersma. In 2006 oogstte Tony veel lof in de voorstelling Purper 100, een vooruitblik, samen met Jos Brink, Erik Brey, Frans Mulder en Corry Brokken. In 2009 was Tony te zien in Purper in Concert en in 2013 in Vroeger of Later een hommage aan het repertoire van Robert Long.

 

Maaike Widdershoven:

Maaike zong in seizoen 2007 in “Musical to the Max”. Een intiem Musical concertprogramma waarin ze samen met Tony Neef, Frans Schraven, Joke de Kruijf, Brigitte Nijman een ode brengen aan ‘de Musical’. De muzikale leiding had niemand minder dan Edwin Schimscheimer op zich genomen. 

In het seizoen 2011/2012 was Maaike samen met Tony Neef, Jenny Arean en Joel de Tombe te zien in een hommage aan Robert Long: Vroeger of later. Deze voorstelling trok door het hele land volle zalen.

In theaterseizoen 2012/2013 was ze weer te zien in een Joop van den Ende theaterproductie, de musical Aspects of Love waarin ze 1 van de 5 hoofdrollen op zich nam. Ze speelde hierin de verleidelijke Italiaanse kunstenares Giulietta Trapani. 
Voor deze rol heeft Maaike in 2013 de musical award voor beste vrouwelijke bijrol in een kleine productie gekregen!

Maaike heeft Moeder overste gespeeld in ‘ The Sound of Music’ van Stage Entertainment. Seizoen 2014/2015.

In 2015/2016 tourt Maaike als de vrouw van Willem Ruis door heel Nederland in de nieuwe originele Musical ‘Willem Ruis, de show van zijn leven’. Een muziektheaterproductie die gaat over deze flamboyante man; die het Nederlandse televisie-amusement blijvend heeft veranderd. Janke Dekker Producties.

 

 

Ruud Bos:

Hij componeert muziek voor films, theater en televisie. Bekende personen waar hij composities voor maakte zijn onder anderen Toon Hermans, Wim Sonneveld, Willeke Alberti en Gerard Cox. Hij componeerde muziek voor onder andere de televisieseries De FabeltjeskrantDe FabriekZeg ‘ns AaaKinderen voor KinderenBassie en AdriaanPommetje Horlepiep en Dagboek van een herdershond. Hij was als docent compositie verbonden aan het Rotterdams Conservatorium, daarnaast is hij muziekregisseur bij de NOS geweest. 

In 1982 kreeg hij een Gouden Harp van Stichting Conamus. In een interview in maart 2007 schatte Bos dat hij in de afgelopen 50 jaar zo’n 1500 tot 2000 liedjes heeft geschreven.